PEJZAŽNA ARHITEKTURA

PEJZAŽNA ARHITEKTURA

Umetnost uređenja okoline se konstatno razvija kako bi se osigurao kvalitet, funkcionalnost ali i estetika.
Komponovanje  objekata, vegetacije, vodenih i asfaltnih površina, u skladu sa klimatskim i pedološkim osobinama, kako bi se se kreirao spoljašnji prostor, predstavljaju izazov za svakog arhitektu. Pejzažna arhitektura je i umetnost i nauka o projektovanju spoljašnjih prostora radi poboljšanja vizuelnog efekta i funkcionalnosti, kako bi se poboljšao život ljudi, uopšte.

To je spoj nauke, umetnosti, vizije i misli.

Pejzažna arhitektura kao što i sam naziv govori bavi se planiranjem i modelovanjem(oblikovanjem) kako urbanih tako i ruralnih predela. Primenjujući pejzažnu arhitekturu prilikom planiranja i projektovanja prostora teži se ka kreiranju skladnih društvenih,ekoloških i estetskih prostora.

Da bi se uredio jedan prostor neophodno je ispratiti određene faze kao što su
– želje klijenta

– karakteristike prostora

– planiranje predela,

– projektovanje

– izvođenje radova na uređenju zelenih površina i

– održavanje zelenih površina

U procesu uređenja dvorišta, vrlo su bitne zelje  klijenta. Nakon zajedničkog definisanja onoga šta želite, potrebno je da nam naglasite i ono što Vam je potrebno u Vašem dvorištu: prostor za obedovanje, prostor za igru, prostor za druženje, intimniji delovi za odmor…

UREĐENJE DVORIŠTA

Uređenje dvorišta i baštenskih prostora je svakako veliki izazov za arhitekte koji moraju naći sklad između osnovnih zahteva stanovanja i želja klijenata. Krajnji cilj uređenja dvorišta je pretvaranje prostora u skladnu celinu i obogaćivanje same ulice ili okoline. Iako je uređenje dvorišta jako naporan posao jer se tu prepliću kreativnost , izbor boja i kombinacija biljnih materijala, krajni rezultati su sjajan podsticaj pogotovo za ljude koji najveći deo vremena provode u kancelarijama i zatvorenom prostoru.

Kombinacije vaših želja i našeg iskustva, svakako će dati savršeno rešenje.

Nosioci smo svih potrebnih projektantskih i izvođačkih licenci propisanih zakonom Republike Srbije.